Jaturampe

Beranda » Gojek » Kunci Pembiasaan Trucukan

Kunci Pembiasaan Trucukan

Follow Jaturampe on WordPress.com

“Jane, manuk iki apik, Le…munine criwis malah kepara crigis. Jeneng asline Merbah Cerucuk, dene wong-wong desa kene ngaranine simpel yaiku Trucukan. Trucuk ringkese. Manuk iki asline manuk kang uripe nang alam liar, kerep uga katon bebarengan gandengan karo jenis sijine yaiku Kutilang. Yoh, sanadjan unine ora okeh kaya dulur-dulur manuk liyane, ananging trucuk iki duwe daya tarik lho, yaiku suara ropel lan ngembangake sayap sing kasebut nggarudha.” Kata Mbah Kuncung berapi-api

Aku, Kamdi, lan Konang ngrungokake kojahe Mbah Kuncung kanti seksama. Lelaki berumur kurang lebih 60-an tahun ini tampak menyecap mulutnya. Matanya masih awas, ngrokoknya pun masih deras.

“Sanjange tiyang, peksi punapa taksih kerabatipun cucak rawa, ndak nggih Mbah? Tanya Kamdi lumayan giras

“Jare wong-wong mbiyen ya mengkono, Le. Lha pas tak crosscekake nang internet, jebul memang bener. Ya, sanadjan rega jelas katinggalan adoh karo kerabate sing kuwi. Ibarate ya ping sepuluhe!” jawab Mbah Kuncung.

“Sebentar, Mbah Kuncung! Menawi perkawis peksi, regi kula ndherek manut. Hehehe, ananging, lhaaa niki, Panjenengan taksih cek lan ricek wonten dunia maya alias internet, to? Wediaaannn, benar Mbah? Wah, kula ingkang taksih nom, kalah set ini!” Tanyaku

“Hahaha, lha iyo to, urip nang jaman ngene iki kudu isa mangpaatke keadaan, aja malah kuwalik dadi dimangpaatke keadaan, mangka kuwi sinaua apa bae sing dadi kasenenganmu!” jawab Mbah Kuncung sembari tertawa terbahak-bahak

“Sebentar Mbah, saya kok mandar tertarik kata Panjenengan ingkang pertama!” Tanya Konang setengah pendirangan

“Sing endi, Nang?” Mbah Kuncung dahinya mulai mengkerut

“Kata jane itu loh, Mbah? Jawab Konang
“Oh…kuwi, ngene Nang, donya jaman saiki isine kan mung ‘pembiasan’ wae, to? Malah kepara diulang-ulang, ya dijarag diulang-ulang. Jajal jawaben kanthi jujur, kowe tau nirukake salah sijine iklan iki apa ora! Contone, “Khabar gembira untuk kita semua, kulit manggis kini ada ekstraknya” kuwi conto…hahaha! Mbah Kuncung

“Lajeng pripun!” Kamdi ikut penasaran

“Lha umpama Trucukan dibuat film, video, iklan dan diputar berulang-ulang di tiap stasiun televisi, kamu pun bisa membayangkan betapa terkenalnya burung itu to? Atau kalau perlu si Harrison Ford, Allan Nairn, Kepara Majalah Time membuat kesaksian bahwa Burung Trucuk, adalah burung baik, jiakakaka, so, dijamin regane manuk isa ngalahke rega Burung Hwamei juga Cucak Rawa, kan?” Mbah Kuncung tertawa

“Lha njur sing gelem ya sapa, Mbah!” kata Kamdi

“Hayo embuh, nanging ngertiku bojone Pembiasaan kuwi jare jenenge KEPENTINGAN!

Hahahha, kami pun ikutan terbahak dalam irama yang sama dengan Mbah Kuncung

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s